Algemeen

LechtalLechtal

Xaco sportkamp

In 1980 organiseerden Walter Vleugels (leraar LO) en Bert Rosseels s.j. (studieprefect) voor de eerste keer een sport- en wandelkamp in het Lechtal in Tirol. Hun bedoeling was -en is nu nog steeds- om met schoolkameraden op een sportieve manier een stuk van de vakantie door te brengen.

De eerste jaren logeerden we in de houtsnijschool in Elbigenalp, centraal gelegen in het dal en uitgangspunt voor vele wandelingen.

In 1984 verhuisden we naar Gästehaus Erna in Holzgau, het mooiste dorp van het Lechtal (www.lechtal.at)

Na enkele jaren terug in de houtsnijschool (1990-91), verbleven we lange tijd in Haus Enzian in Bach.

Sinds 2005 logeren we weer in Elbigenalp aan het pleintje van de houtsnijschool, in Haus Geisler-Moroder. Dit is een vernieuwd en comfortabel pension (meestal tweepersoonskamers met al het nodige sanitair, balkon, tuin met picknicktafels).

Basisingredi√ęnten van deze tiendaagse zijn een bonte afwisseling van wandeltochten, sport en spel.

Voor onze sportactiviteiten verdelen we de groep in ploegjes met jongens en meisjes van elke leeftijd. We spelen een competitie baseball, korfbal, voetbal en volley. Wat primeert is samen sportief bezig zijn; niet het winnen van elke wedstrijd.

Na het middagmaal maken we in de namiddag een wandeling naar een almhut.

Deze dagen met sport en kortere wandelingen wisselen we af met dagtochten naar hoger gelegen berghutten.

Afhankelijk van het weer voorzien we een tweedaagse tocht met overnachting in een berghut (supplementair).

Onze tochten hebben niets te maken met bergbeklimming. Het zijn wandelingen over uitgestippelde, goed begaanbare wegen. We blijven steeds met de hele groep bijeen, met altijd een begeleider voor- en achteraan.

Het is niet de bedoeling om zo vlug mogelijk het einddoel te bereiken of om iets sensationeels te ondernemen.

Het belangrijkste is om als groep onderweg te zijn en om van het mooie landschap te genieten.

We stappen enkele uurtjes, eten onderweg onze picknick op, genieten van een drankje op het terras van de hut.

We houden ook de hele kampperiode de bus bij ons; die brengt ons naar het vertrekpunt van de tocht en pikt ons bij aankomst op. Bij mooi weer voert ze ons naar het openluchtzwembad. Na een verfrissende duik keren we terug naar ons heem.

Na het avondmaal (we nemen kookouders mee die al onze maaltijden klaarmaken) hebben we nog een kwis, minigolf, spelletjes,… als avondactiviteit. Voor we gaan slapen is er nog vrije tijd om nog wat onder vrienden samen te zitten, een boek te lezen,…

Wij gaan elk jaar in het begin van juli op kamp. Via onze blog (link : ) kan u onze vakantie van dag tot dag mee beleven.

We willen de deelnemers voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk aanbieden. Het verblijf is grotendeels “all inclusive” : vol pension, verplaatsingen met de bus, gebruik van een zetellift; enkele zwembeurten, drankjes, snoepjes, ijsjes, appelstrudel,…

Zo kan extra zakgeld tot een uiterste minimum beperkt worden.

Voor informatie en inschrijvingen, kan u de begeleiders contacteren via telefoon of email.

Luc Mols / Erik Vleugels

03/411.26.35 lucmols@hotmail.com
03/236.87.43 erikvleugels@hotmail.com

Update me when site is updated