Algemeen

LechtalLechtal

Xaco sportkamp

In 1980 organiseerden Walter Vleugels (leraar LO) en Bert Rosseels s.j. (studieprefect) voor de eerste keer een sport- en wandelkamp in het Lechtal in Tirol. Hun bedoeling was -en is nu nog steeds- om met schoolkameraden op een sportieve manier een stuk van de vakantie door te brengen.

De eerste jaren logeerden we in de houtsnijschool in Elbigenalp, centraal gelegen in het dal en uitgangspunt voor vele wandelingen.

In 1984 verhuisden we naar Gästehaus Erna in Holzgau, het mooiste dorp van het Lechtal (www.lechtal.at)

Na enkele jaren terug in de houtsnijschool (1990-91), verbleven we lange tijd in Haus Enzian in Bach.

Vanaf 2005 logeerden we weer in Elbigenalp aan het pleintje van de houtsnijschool, in Haus Geisler-Moroder. Dit is een vernieuwd en comfortabel pension (meestal tweepersoonskamers met al het nodige sanitair, balkon, tuin met picknicktafels).

In 2018 keerden we terug naar Holzgau.  We logeren er in Hotel Birkenhof, even voorbij de kerk aan de weg naast het water.  We verblijven er in vol pension.

Basisingrediënten van deze tiendaagse zijn een bonte afwisseling van wandeltochten, sport en spel.

Voor onze sportactiviteiten verdelen we de groep in ploegjes met jongens en meisjes van elke leeftijd. We spelen een competitie baseball, korfbal, voetbal en volley.Wat primeert is samen sportief bezig zijn; niet het winnen van elke wedstrijd.

Na het middagmaal maken we in de namiddag een wandeling naar een almhut.

Deze dagen met sport en kortere wandelingen wisselen we af met dagtochten naar hoger gelegen berghutten.

Onze tochten hebben niets te maken met bergbeklimming. Het zijn wandelingen over uitgestippelde, goed begaanbare wegen. We blijven steeds met de hele groep bijeen, met altijd een begeleider voor- en achteraan.

Het is niet de bedoeling om zo vlug mogelijk het einddoel te bereiken of om iets sensationeels te ondernemen.

Het belangrijkste is om als groep onderweg te zijn en om van het mooie landschap te genieten.

We stappen enkele uurtjes, eten onderweg onze picknick op, genieten van een drankje op het terras van de hut.

We houden ook de hele kampperiode de bus bij ons; die brengt ons naar het vertrekpunt van de tocht en pikt ons bij aankomst op. Bij mooi weer voert ze ons naar het openluchtzwembad. Na een verfrissende duik keren we terug naar onze verblijfplaats.

Na het avondmaal doen we nog een kwis, een spelletje; we gaan zwemmen, rodelen of nog even sporten.  Nadien is  er vrije tijd tot aan de dagsluiting

Wij gaan elk jaar in het begin van juli op kamp. Via onze blog kan u onze vakantie van dag tot dag mee beleven.

We willen de deelnemers voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk aanbieden. Het verblijf is grotendeels “all inclusive” : vol pension, verplaatsingen met de bus, gebruik van een zetellift; enkele zwembeurten, drankjes, snoepjes, ijsjes, appelstrudel,…

Zo kan extra zakgeld tot een uiterste minimum beperkt worden.

Voor informatie en inschrijvingen, kan u de begeleiders contacteren via telefoon of email.

Luc Mols / Erik Vleugels

luc.mols@xaco.be   047189.64.92.

erik.vleugels@xaco.be

Update me when site is updated