• Overzicht activiteiten
 • Ontstaansgeschiedenis
  in beeld
 • Openingsmoment
  15 september !
 • Carmina Burana
  een impressie...
 • Collegecross SE
 • Viering in de kathedraal
  3 december
 • Infodag
  29 januari
 • Feestkalender
 • Colloquium
  11 februari
 • Oxaco Quiz
  30 maart
 • Jogging
  13 mei
 • Xaco-75
  lied
 • La Nuit
  14 mei
 • D A N K !

 

Op woensdagmorgen 15 september om 9.00u bestond het college juist 75 jaar! Op dat uur werd een feestelijk openingsmoment georganiseerd op de grote speelplaats met zowel de lagere school als de humaniora.

Na een inleiding van feestcoördinator Ivo Vermeiren en slagwerk op de luifel, bolt Vic Rubberecht de wangen voor een hoornsolo terwijl leerlingen en een leraar, Steven Leyder, in originele klederdracht het verleden evoqueren. Een leerling uit het eerste jaar 1935, Callixte Adriaansens en het eerste ingeschreven meisje, Elke Slosse zijn ook van de partij op het podium!
Oud-leerling, oud-leraar en Xaco-icoon Luk Versteylen spreekt dan , aangevuurd door oud-leerling Kamal, het 1500-koppige publiek geestdriftig toe en zegent de nieuwe klok, die ter gelegenheid van deze verjaardag gegoten werd in het Nederlandse Asten en ingeluid wordt door Tandia Mamadou, jongste telg van de school, en Paul Huygens, de oudste leraar. Een pakkend moment!
Kathleen Segers leert in één ruk een feestlied aan dat door honderden kelen de speelplaats overgalmt terwijl acht leerlingen een levend letterdecor en twee een heftig cijferdecor vormen, schrijvende: 75 JAAR XACO!
Met de regelmaat van de klok drummen de leerlingen van Vivianne Abdelmalek, én zijzelf, het feestritme op terwijl huidig stadsdichter en oud-leerling Peter Holvoet-Hansen het podium opspringt en kundig-entertainend zijn literariteit laat ontluiken met heerlijke attributen en een nooit tanend enthousiasme. Hij sleept zijn publiek mee in boemboem gescandeer en de pret kan niet op!
Directeurs Johan Verschueren en Ann Maesen spreken de menigte toe en zetten het unieke van dit feestjaar in de verf! Alzo maken ze de weg vrij voor de ballonapotheose van de kleinsten van de lagere school, waarbij de emotie duidelijk blijkt als een dozijn ballonnen te vroeg enkele trillende, bezwete handjes ontglippen. Maar dan volgen na aftellen de andere heliumvellen in een stijgend peleton onder een zwellend gejuich van de menigte.
Slagwerk, hoorn en onze monoftonge tubular (?) bell sluiten het auditieve deel van dit feestmoment af, waarna in de coulissen de directeur en Luk Versteylen door de pers geïnterviewd worden over, onder meer, de feestelijkheden.

Als ik nu de foto's bekijk en al die stralende gezichten, dan denk ik creatief: waarom kan men elke schooldag niet zo beginnen?...

Marc Hoefkens

Zie het FOTOVERSLAG!

Bekijk het verslag van ATV:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Enkele reacties op de Carmina Burana.

Het volledig fotoverslag vind je in de fotogalerij.

"Gisterenavond was ik bij de gelukkigen die de generale kon bijwonen van de Carmina. Mag ik hierbij iedereen die hierbij betrokken was en zijn steentje of steen heeft bijgedragen heel hartelijk en gemeend feliciteren, de koren, de pianisten, de solo's, de slagwerkers en natuurlijk de dirigente. Ook de mensen die voor de organisatie en de logistiek hebben gezorgd wil ik niet vergeten, bijvoorbeeld omdat ze er aan gedacht hebben voor de ongelukkigen die niet in de Roma konden zijn, een receptie te voorzien zodat deze prachtige avond kon eindigen met een drankje en een babbel.
Ik heb, samen met alle andere aanwezigen genoten van een prachtige avond. Luisteren naar de Carmina zal in het vervolg nooit meer hetzelfde zijn. Ik denk dat ik niet meer een uitvoering zal meemaken die deze kan benaderen. Ik heb moeite moeten doen om stil op mijn bank te blijven zitten.
Met dank aan allen die dit hebben mogelijk gemaakt."

"Verbluffend, overweldigend. Gisteren realiseerde ik me dat ik zaterdagavond in shock was. Zoiets prachtig had ik in mijn stoutste dromen nooit door een school -onze school dan nog- gerealiseerd durven zien. Bert Daelemans zei me op de avond: "Zelfs Franklin heeft dit nog nooit klaargespeeld" (Franklin is hét SJ-college in het Parijse 16de arrondisement dat regelmatig klassiek brengt met een collegeorkest). Je hebt het zelf gezien: de reactie van velen was enorm. Emotie en bewondering. Ook Guido Dierickx sj (bestuurder van ons college) -en nochtans een groot kritikaster en kenner van klassieke repertoria- was in de zevende hemel.
Kathleen je hebt iets teweeg gebracht dat nog lang zal nazinderen. Je hebt ons trots gemaakt en een spetterende feestelijke touch gegeven aan onze 75 jaar die alleen maar goesting geeft om gedreven verder te gaan met ons team, onze leerlingen en hun ouders. 
Duizendmaal dank..."

"Wat saamhorigheid al niet vermag: da's in die avond "overdonderend" bewezen. 
Tot mijn favoriet luisterwerk behorend (Cd, live), moet ik Kathleen's uitvoering bestempelen als de subliemste die ik ooit mocht beleven:
we werden echt meegezogen in emotie door die schare enthoesiaste zangers, muzikanten, én dirigent (natuurlijk) !
Werkelijk, hier is een wonder geschied !"

"Wat een prestatie! Het heeft ongetwijfeld bloed, zweet en tranen gekost maar het resultaat was verbluffend. Met deze Carmina heb je een stuk collegegeschiedenis geschreven. Proficiat!"

Bekijk de beelden van de cross op de fotogalerij.

Xaco 75 evenement in de kathedraal

Op vrijdag 3 december werd er in besloten kring een viering georganiseerd in de kathedraal van Antwerpen voor de hele school. Dit in het kader van 75 jaar Xaveriuscollege. Binnenkort ook hier een (foto)verslag over deze viering!

Grote INFODAG  op ZATERDAG 29 JANUARI  2011 !

Wil je nog eens kennismaken met je “oude” school ?
Hoe zien jouw klassen en vaklokalen er nu uit ?
Wil je nog eens kennismaken met je “geliefde”, maar ook minder geliefde vakken ?
Wil je nog eens zien hoe een oog ontleed wordt ?
Wil je weten hoe de omgeving van het college eruit zag in vorige eeuwen ?
Wil je een ronde van de wereld maken in één van de sportzalen ?
Wil je nog eens door de Ostgang lopen of nader kennismaken met het werk van Ost ?
Wil je meeschrijven voor Amnesty International of producten komen van BZN ?
Wil je het gebruik van Elov leren kennen ?
Wil je oude filmpjes zien over het college ?
Wil je een galerij van bekende oud-leerlingen of groepsfoto’s van je (ex)-leraars bekijken ?
Wil je kennismaken met de Oxacosportclubs of de lokalen van scouts en KSA ?
Wil je ook het reilen en zeilen van onze lagere school leren kennen ?
Wil je nog eens meefietsen met de Buizerdtocht ?
Wil je onze bibliotheek en mediavleugel bezoeken of een tentoonstelling “de naakte school” ?
Wil je de verhalen beluisteren van onze Congoreizigers en het Mabeleproject ?
Wat doen onze leerlingen in Oostenrijk, Parijs of Italië ?
Wil je nog eens enkele oud-leraars ontmoeten ?
Wil je samen met je klasmakkers een hapje eten of iets komen drinken in onze bar ?

Kom dan naar onze grote INFODAG  op ZATERDAG 29 JANUARI  2011 !

Dit is maar een greep uit het totale aanbod. Je kan kennismaken met en je informeren over bijna alle vakken, demonstraties en proeven bijwonen, proeven van stukjes les of korte voorstellingen.

Van 11 tot 17 uur kan je een heel parcours volgen door het college of zelf een keuze maken. Daarna kan je nog napraten in onze bar, die tot 23 uur geopend blijft.

(ingang : hoofdingang Collegelaan, vanaf 17 uur via nieuwbouw Kerkendijk)  

We nodigen je hartelijk uit !

Ivo Vermeiren                                    Johan Verschueren                             Ann Maesen
Coördinator 75 jaar Xaco                  directeur Xaveriuscollege                  directeur LS                                                              

 

vr 11 feb                            Colloquium ( Universiteit Antwerpen) Cultuuroverdracht in het onderwijs
zat 12 feb                           Artisjrock (college)
5-10 maa                            Lerarenreis in het spoor van Xaverius (Spanje)
woe 30 maa                       20ste Oxacoquiz (Capenberg)
di 3 mei                               Oxacosenioren te gast op het college
vr 13 mei                             Joggingdag (Xaco – Capenberg) + Kommil Foo (Capenberg)
za 14 mei                            Xacobal (Bourla)
za 25 juni                            Gezinsdag (Capenberg)

Cultuuroverdracht en onderwijs in een multiculturele context

"Het Xaveriuscollege in Borgerhout, opgericht door de jezuïeten in het schooljaar 1935-1936, bestaat nu 75 jaar. Naar aanleiding hiervan organiseert het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen samen met de school een studiedag over 'Cultuuroverdracht en onderwijs in een multiculturele context' voor personeel, schooldirecties, pedagogische begeleiding en geïnteresseerden op vrijdag 11 februari 2011.

Moderne samenlevingen zijn complexe samenlevingen waarin homogeniserende tendensen worden uitgedragen door centrale instituties zoals de staat, de media, het onderwijs. Deze tendensen bepalen, door het gezag dat zij dragen, wat belangrijk is in een samenleving en hoe die wordt geordend en gestructureerd. Deze culturele apparaten spelen een cruciale rol in de productie en overdracht van kennis.

De uiteenlopende kenmerken van individuen en de posities die zij in groepen innemen, hebben een belangrijke invloed op de manier waarop algemene betekenisschema's worden geïnterpreteerd, ge(re)produceerd en getransformeerd. Cultureel kapitaal wordt vaak gelijkgesteld met schoolse kennis, maar de overdracht gebeurt ook in het gezin. Het heeft effect op leerattitudes en motivatie tot kennisvergaring, op de omgang met cultuurgoederen en geïnstutionaliseerde waarden. Waar de thuisculutuur sterk afwijkt van de schoolcultuur kunnen spanningen ontstaan die door de leerling moeten worden overbrugd en impact hebben op zijn of haar schoolloopbaan.

Vragen uit de onderwijspraktijk vormen het uitgangspunt van de studiedag:

 • Leidt cultuuroverdracht in de school niet tot vervreemding van de eigen cultuur of draagt het bij tot een dieper zelfverstaan?
 • Kan de confrontatie met jongeren uit een andere culturele traditie leiden tot een dieper verstaan van de eigen cultuur?
 • Is er een verschil in effect bij cultuuroverdracht tussen allochtone jongeren van verschillende origine en tussen allochtone jongeren en autochtone jongeren?
 • In welke mate weegt het verschil tussen school- en thuiscultuur op dit proces?"

(Tekst: geert vanhaverbeke)

Informatie en inschrijving

Oxaco Quiz

Het lustrumjaar van 75 jaar Xaverius college zou niet volledig zijn zonder een editie van de Oxaco oud-leerlingen quiz.  Op woensdag 30 maart 2011 organiseren we de 20ste editieCapenberg Oxaco center in Boechout is de locatie voor het strijdtoneel.  De quiz start om 20 uur stipt.
Zin in een avondje hersengymnastiek samen met de studenten makkers en leerkrachten van weleer ?
Noteer dan alvast 30 maart in je agenda en stuur een mailtje naar bestuur@oxaco-vaertwel.be zodat we je rechtstreeks op de hoogte kunnen houden.
Je kan je ploeg van 4 personen ook nu al inschrijven door 20 € over te schrijven op rekening nummer 407-3091981-95 van Oxaco-oud-leerlingen bond met vermelding van ploegnaam en promotiejaar.

Jogging organisatie

Tom Bernaert:

Begeleider Project Xaco 75

Jan (5HW): Communicatie, promotie, sensibilisering, pers, beeldverslag
Jolien (6WWia): Verantwoordelijke broodjes, drankje, gezonde voeding voor 1000 mensen + BIL Toon (2GL): Xaco 75-lied
Naomi (5WWib): Verantwoordelijke broodjes, drankje, gezonde voeding voor 1000 mensen + BIL Pieter (3LB2): Xaco 75-lied
Vincent (4W1):Verantwoordelijke broodjes, drankje, gezonde voeding voor 1000 mensen + BIL Sander ((3LB2): Verrassingsacts, Vrije mannen met muziek, dans, toneel...
Evenyne (5MW): Verantwoordelijke dans-initiatie Laurens (4W2): DJ zonder tent
Laura (2L2): Verantwoordelijke dans-initiatie Raf (3W1) : DJ zonder tent
Kato (2M5): Verantwoordelijke dans-initiatie Ine (4W2): DJ zonder tent + sportieve uitdaging
Sofie (5LM) Hakims of Comedy Mazy-Jade (3HW1): Afdeling relax massage
Jeroen (5WWib): Hakims of Comedy + sportieve uitdaging Dominique (3LB2): Afdeling relax massage
Yannis (6MW): Communicatie, promotie, sensibilisering, pers, beeldverslag Filip Demey: Begeleider project Xaco 75
Ruben (5EM):    

 

Het Grote Xaco-lied

 

(op melodie van Frans Bauer - Heb je even voor mij)

Ik zit op Xaco, oh hee ho
Het is daar bueno, oh hee ho
Je maakt er veel vrienden, oh hee ho
die kan je hier vinden, oh hee ho

refrein:

Geef je leven weer zin
vlieg er dan maar goed in
ieder uur van de dag
met een traan en een lach
ja, wat een goed begin

Geef je leven weer zin
vlieg er dan maar goed in
Alleen hier ben ik blij
met m'n vrienden erbij
één groot Xaco-gezin

intro opnieuw

Als ik moet blokken, oh hee ho
zit ik te mokken, oh hee ho
Nu gaan we feesten, oh hee ho
en dat gelijk de beesten, oh hee ho

refrein

BAL – LA NUIT 3 – DE FOYER - ZATERDAG 14 MEI, 21u

De school bestaat 75 jaar en dit moet gevierd worden. We hebben al veel activiteiten gehad: in september werd de bronzen klok ingehuldigd, in oktober mochten we genieten van de opera ‘Carmina Burana’ in de Roma, elk leerjaar heeft een uitstap gemaakt begeleid door oud-leerlingen, op vrijdag 13 mei is er nog de jogging naar Capenberg en last but not least: LA NUIT 3.

De Foyer zal op zaterdag 14 mei alweer gevuld worden met Xaverianen. De leerlingenraad derde graad heeft ervoor gekozen om DJse7en opnieuw uit te nodigen. Het concept is hetzelfde: in de inkomhal feesten en dansen, in de Foyer mogelijkheid om wat bij te praten.
Facebook is blijkbaar het medium bij uitstek om mensen in te lichten. Mogen we dan ook vragen dat je al jouw kennissen die een link hebben/hadden met de school op de hoogte te brengen van LA NUIT 3. Verwijs in je mededeling naar deze schoolsite.
We willen er opnieuw een stijlvol feest van maken. Dat betekent dat je rekening moet houden met een paar kledijvoorschriften. Er zal hier streng worden op toegezien.

 • In het algemeen worden jeans, sportschoenen (ook All Stars), hoofddeksels (mutsen, petten, …)  niet toegelaten.
 • De dames verwachten we in avondkledij, maar minikleedjes zijn niet gewenst (max 20 cm boven knie).
 • De heren verwachten we natuurlijk ook in avondkledij met das/strik.

Hoe kan je nu kaarten bestellen ?

 • Enkel wie op zaterdag 14 mei 16 jaar is of ouder mag binnen. Bij twijfel kunnen we vragen naar een bewijs van je leeftijd.
 • Leerlingen die nu op Xaco zitten, kunnen tot donderdagmiddag 12 mei kaarten kopen op de speelplaats. Zij betalen per kaart 10 euro. 
 • Of je bestelt kaarten via xacobal@live.be (zie verder) .  Maar let op: je moet dit dan wel ten laatste op vrijdag 13 mei om 12u00 ’s middags doen. De kostprijs voor de kaart kan variëren:
  • Bestel je per mail en heb je betaald per overschrijving voor vrijdag 6 mei, dan betaal je per kaart 10 euro. Bij een groepsbestelling moet je dan wel voor heel deze groep betalen.
  • Bestel je per mail, dan kan je de kaarten ook op de avond zelf betalen, maar dan betaal je 12 euro per kaart. Maar let goed op: je moet wel je kaarten gereserveerd hebben per mail.

Hoe kaarten per mail bestellen en betalen (al dan niet via overschrijving)?
Gelieve de tekst hieronder te kopiëren naar je mail en deze ingevuld door te sturen

1) Ik bestel in het totaal ……… kaarten.

2) Deze kaarten zijn voor volgende personen (vergeet je eigen naam niet)

NAAM

VOORNAAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3)  Betalingswijze (onderstreep je keuze: overschrijving of cash)

0 via overschrijving (dan moet er betaald worden voor de hele groep – 10 euro per kaart)

Je geeft het totaalbedrag op dat per overschrijving en/of cash zal betaald worden.

         ………x 10 euro = ………. euro via overschrijving te betalen.

Naam opdrachtgever overschrijving: ……………………………………………….

Je stort nu op rekeningnummer 738-0200306-23 op naam van Xaveriuscollege, Collegelaan 36, 2140 Borgerhout
(IBAN: BE92 7380 2003 0623  BIC: KREDBEBB)

Op het overschrijvingsformulier zet je bij mededeling: xacobal 14 mei,< aantal kaarten betaald via overschrijving>, <naam opdrachtgever overschrijving>

0 cash op zaterdag 14 mei (iedereen kan individueel betalen- 12 euro er kaart)

We hopen op een massale opkomst. Het kan voor sommigen onder jullie de examenstress even doen vergeten.

Tot zaterdag 14 mei .

D A N K   !                  D A N K   !                  D A N K   !

 

OPENING  JUBELJAAR  (september)

Vic Rubberecht (lk) (jachthoorn)
Steven Leyder (lk) en leerlingen zesde leerjaar (evocatie klas 1935)
Callixte Adriaensens (2de ingeschreven ll) en Elke Slosse (1set ingeschreven meisje)
(peter en meter van de klok)
Luk Versteylen (oud-ll en oud-lk) (zegening klok)
Kathleen Segers (dirigent kloklied)
Leerlingen derde en zesde jaar
Kamal Karmach, Quinten Lefever en Raphaël de Ridder (oud-ll) (hulp regie)
Slagwerk leerlingen o.l.v. Viviane Abdelmalek (lk)
Peter Holvoet-Hansen (oud-ll) (stadsdichter)
Paul Huygens (oudste leraar) en Mamadou Tardia (jongste ll) (inluiden klok)
Johan Verschueren en Ann Maesen (toespraak)
Joery Verpoorten (geluid)

IVO VERMEIREN (regie en presentatie)

 

CARMINA BURANA  (oktober)

Hiu-Man Chan (oud-ll) (piano)
Michaël Mannes (oud-ll) (piano)
Dorine Mortelmans (oud-ll) (zang)
Peter Kempen en Joris Derder (zang)
Slagwerkensemble van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans Lier
Groot Collegekoor o.l.v. KATHLEEN SEGERS :
Leraars, oud-leraars en aanverwanten :
Peter Baets, Erika Blomme, Hugo Boen, Machteld Boex, Mieke Callens, Ann Dekelver, Suzy De Wilde, Ilse Dhondt, Dirk Duys, Gui Goossens, An Huyghe, Greet Joos, Stefaan Gregoir, Leen Lambrechts, Chris Lesage,,
Steven Leyder, Myriam Lienard, Marc Luyten, Ann Maesen, Jorn Peeters, Ines dupont, Mia Pellens, Pol Pellens,
Herman Platteau, Ilse Schalbroeck, Ilse Soete, Filip Thiré, Ann van Gulck, Luc van Hoof, Paulien Willekens
Oud-leerlingen en aanverwanten :
Paul Bistiaux, Sieben Bleuze, Erik Boen, Gerda Boen, James Boey, Maarten Bouving, Sophia Cammaerts, Inge Cautreels, Erik Cleirbaut, Edwin De Clercq, Filke en Herman Dehaene, Jeroen Denis, Roeland De Meester, Bart de Ruijter, Peter De Vos, Eva Dierckx, Philip Dijckmans, Michaël Eulaers, Mark Flothmann, Frans Giele,
Barbara Gregoir, Annelies en Frank Heyvaert, Ivo Kempenaer, Jessica Lambrechts, Marc Luyckx, Ruth Marijsse, Pieter Mertens, Peter Michielsen, Olaf Nagels, Luc Pieret, Shari Pot, Dirk Quaeyhaegens, Willem Schodts, Kristien Schoenmaeckers, Wim Slootmans, Patrick Snacken, Chris en Pieter Stoffelen, Alex Stryckers,
Bert Switsers, Frederik van der Veken, Peter Van Hal, Paul van Lint, Hilde van Orshaegen, Brenda van Puyvelde,; Linda van Weyenbergh, Karolien Vekemans, Guido Vranken, Eline Wauters en Arne Wustenberghs
Ouders en aanverwanten :
Stefaan Ardui, Christine Baert, Karin Bonnier, Ilse Brawers, Dirk Brits, Lief Cuypers, Diederik de Belie, Donna Deluyker, Johan De Meester, Helga de Oliveira en Silva, Lut Gevers, Frans Gielen, Sindy Hendrickx, Marieke Heyvaert, Chantal Janssens, Rita Knaeps, Brigitte Lafere, Guy Laureys, Bie Luykcx, Veerle Maertens, Ann Massart, Lieve Mertens, Gerlinde Michielsen, Kristin Nelen, Maria Polfliet, Elise Salomez, Viviane Siemons, Ingrid Somers, Erwin en Walter Stalmans, Wim Van den Ecker, Gisèle Van Eynde, Stef van Haperen, Hilde Verpoest, Arlette Vervoort, Ingrid Vissenberg en Ingrid Windmolders
+ 70 leerlingen humaniora en lagere school
Johan Verschueren (toespraak en contacten Roma)
Ann Maesen (toespraak)
Jacques Leleu (voorzitter raad van bestuur) (toespraak)
Guy Bernaert, Elien Van de Keere, Jo Kussé, Herman Van Aert, Jacques Le Leu en Guido Goossens (oud-lk) (ticketadministratie)
Peter Baets en Marc Hoefkens (vormgeving)
Guido Dekeyser en Linda De Clercq (genodigden) en leerlingen
Guido Canfyn (podium-en lichtregie)
Paul Huygens (ceremoniemeester receptie) en leerlingen
Medewerkers en vrijwilligers zaal Roma
Ivo Vermeiren (algemene coördinatie)

RUDY NUYTEMANS  (productieleider)

 

SCHOOLCROSS (october)

Sportleraars en prefectuur (organisatie)
Paul Huygens(lk) (starter) en Gerard Van den Bogaert oud-lk) (ere-starter laatste reeks)
Frederik Bosmans (animatie)
Mabeleploeg (animatie en informatie)
Directie Rivierenhof

 

XAVERIUSDAG : MIS IN KATHEDRAAL (december)

Voorgangers :
Mgr. Johan Bonny (bisschop van Antwerpen)
Luc De Fleurquin (bisschoppelijk vicaris, oud-ll en oud-bestuurder Xaco)
Bart Paepen (bisschoppelijk vicaris en oud-ll)
Johan Verschueren (algemeen directeur Xaco)
Guido Dierickx (oud-ll en bestuurder Xaco)
Bert Daelemans (oud-lk)
Walter Fabri (oud-ll)
Bert Rosseels (oud-lk en oud-prefect)
Nikolaas Sintobin (centraal bestuurder Vlaamse Jezuïetencolleges (Cebeco)
Frans Chanterie (oud-lk)
Guy Mennen (oud-ll)
Wilfried Heyvaert (oud-bestuurder)
Paul Mommaers (oud-lk en oud-ll)
Aloys Van Doren (overste Xaveriuscommuniteit)
Marcel Wouters (oud-ll en minister Xaveriuscommuniteit)
Bob Jansen (oud-rector)
Bob Dejans (erepastoor Xaveriusparochie)

Uitvoering Missa Criolla :
Xaveriuskoor, bestaande uit leerlingen, oud-leerlingen, leerkrachten, oud-leerkrachten, ouders
Jeroen Tilkin (oud-ll) (tenor en klavier)
David Dirckx (oud-ll) (tenor)
Patrick Segers (bariton)
Giuliano Caffiero (charango)
Frederik Tilkin (oud-ll) (percussie)
Wouter Tilkin (oud-ll) (contrabas)
Kathleen Segers (lk) (algemene leiding)

Politie Antwerpen (begeleiding school-kathedraal)
Ivo Vermeiren en leerlingen zesde jaar (ordedienst kathedraal)
Dirk Brawers (organisatie wandeling naar kathedraal)

JOHAN VERSCHUEREN (algemene coördinatie)

 

INFODAG  (januari)

Leerkrachten lagere school (per leerjaar)
Leerkrachten humaniora : werkgroepen godsdienst, Nederlands, moderne talen (Frans, Engels, Duits, Spaans), klassieke talen, wiskunde, economie, fysica, chemie, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, humane wetenschappen, muzikale opvoeding, plastische opvoeding en techniek
Mabeleploeg, Mos-ploeg, pastorale groep
Open Leercentrum
Jeugdbewegingen (KSA/VKSJ en scouts)
Oxaco-sportclubs
Organisatoren buizerdtocht, tjalktocht, Tirol, Parijs en Italië
René Bolsens (Ostcomité Zwijndrecht)
Ivo Vermeiren (ex-archivaris : filmpjes uit oude doos en eregalerij oud-leerlingen)
Alex Peeters (ontvangst)
Carl Wouters (externe contacten)
Joery Janssens en Daan Vanopdenbosch (horeca, met ook hulp oudervereniging)
Patrick Vrydaghs (bulkbrief e-mail oud-leerlingen)
Marc Hoefkens en Peter Baets (opmaak boekje en affiche)  
Johan Verschueren (contacten De Lijn, reclame op trams en bussen)

TOM BERNAERT , Dirk Brawers, Edwig Van Elsen (interne organisatie)

 

COLLOQUIUM UNIVERSITEIT ANTWERPEN (februari)

Walter Weyns (oud-ll en professor UA) (organisatie en presentatie)
Kamal Karmach en Lilith Avetigian (oud-llen) (getuigenissen)
Medewerkers UCSIA 

JOHAN VERSCHUEREN en GUIDO DEKEYSER (contacten)

 

SPANJEREIS (februari)

Leraars en oud-leraars Xaco

JOHAN VERSCHUEREN (organisatie en gidsing)

20ste OXACOQUIZ  (maart)

 

Jacques Leleu, Ann Maesen en Peter Michielsens (jury)

Karel Bouving (vragen)
Karsten Cavens (“proef”vragen)
Guido Dekeyser (vragen)
Mark Meukens (droedels) en familie (bar)
Johan Sauviller (vragen en lay-out)
Freddy Van Bogget (financiën)
Ivo Vermeiren (initiatief, vragen en presentatie)
Johan Verschueren (vragen en voorzitter jury)
Carl Wouters (vragen en prijzen)

PATRICK VRYDAGHS (algemene coördinatie)

 

OXACO-SENIORENNAMIDDAG COLLEGE (mei)

Willy Peeters (bestuur Oxacosenioren)
Gesprek met :
Guy Bernaert (oud-ll, oud-lk, oud-prefect, oud-voorzitter personeelskring)
Jacques Leleu (oud-ll, oud-lk en oud-directeur, voorzitter raad bestuur)
Gerard Van den Bogaert (oud-lk en oud-voorzitter personeelskring)
Ivo Vermeiren (oud-ll , oud-lk, oud-voorzitter personeelskring en ex-archivaris)

 

JOGGING EN LEERLINGENDAG CAPENBERG (mei)

Initiatie polyzaal :
Powerpoint 75 jaar (Ivo Vermeiren), info jogging (sportleraars), activiteiten Capenberg
en aanleren Xaco-lied (leerlingenploeg)

Organisatie jogging :
ROEL KIEBOOMS
MARC REYNDERS
EDDY VAN LOON
ERIK VLEUGELS

35 controleposten : leerlingen, leraars, oud-leraars en ouders
Politie van Deurne, Wommelgem en Boechout

Coördinatie  activiteiten Capenberg :
Dirk Brawers en Edwig Van Elsen
Coördinatie leerlingenactiviteiten Capenberg :

TOM BERNAERT
FILIP DE MEY

Toon Vleugels (2GL) (Xaco 75-lied)
Laura de Timmerman (2L2) (dans-initiatie)
Kato Kennis (2M5) (dans-initiatie)
Dominique van Gerwen (3Lb2) (relax-massage)
Pieter Coeck (3Lb2) (Xaco-75 lied)
Sander Holthof (3Lb2) (verrassingsact, dans, toneel)
Raf Michiels (3W1) (DJ-zonder tent)
Mary-Jade del Villar (3HW1) (relax-massage)
Vincent van Vlimmeren (4W1) (gezond voedsel+ B.I.L.)
Laurens Siemons (4W2) (DJ-zonder tent)
Ine Bastiaenssen (4W2) (DJ-zonder tent + sportieve uitdaging)
Naomi Anthonis (5WWib) (gezond voedsel + B.I.L.)
Jeroen Casters (5WWib) (Hakims of Comedy + sportieve uitdaging)
Ruben Schiltz (5EM)
Jan De Vos (5HW) (communicatie, promotie, sensibilisering, pers, beeldverslag)
Sofie P            apen (5LM) (Hakims of Comedy)
Evelyne Geleyn (5MW) (dans-imitatie)
Yannis Van den Ecker (6MW) (communicatie, promotie, sensibilisering, pers, beeldverslag)
Julien Cuypers (6WWia) (gezond voedsel + B.I.L.)

Mevrouw Vrints (Rode Kruis)
Günter Vleugels (oud-ll) en leerlingen : massage
Jan van Berckelaer (oud-ll) (circusschool)
Hakims of Comedy
B.I.L. (Belgische Improvisatie Liga)
Directie Capenberg 

 

KOMMIL FOO  (mei)

Koen Huyghebaert (oud-ll) (organisatie Capenberg-cultuur)
Ivo Vermeiren (inleiding en dankwoord)

 

VIERING LAGERE SCHOOL (BBQ met evocatie 75 jaar Xaco)(mei)
Herman Platteau, Inge Vanmarsenille, Karin Hens, Stefaan Gregoir (organiserend team)
Vincent Foubert (ontwerp en uitwerking van de uitnodiging)
Herman Platteau en Daan Van Op den Bosch (evocatie)  i.s.m. Ivo Vermeiren
Steven Leyder, Alex Peeters, Marc Reynders, Simonne Verlinde, Vic Werrebroeck (hulp bij receptie en BBQ)

 

GEZINSDAG  (juni)

Team achter de organisatie : Dirk Dobbeleers, Mies Vermuyten, An Huyghe, Evelien De Saegher, Delores Maes, Marijke Gillé, Erika Blomme, Daan Van Op den Bosch, Ann Maesen,
Ann van Gulck, Cindy Laureyssens, Els D’Haese, Greta Vanmaele

 

ACTIVITEITEN (LEERLINGEN ONTMOETEN OUD-LEERLINGEN)

 

Eerste en tweede jaar
Peter Baets ( Schildehof)
Bart Boonen (opera)
Flor Boey (sportpaleis)
Koen Deheegher (Zoerselbos)
Geert De Vleesschauwer (Het Paleis)
Liesbeth Gios en Annemie Van den Eynden (Middelheim)
Karel Hoet (De Singel)
Luc Milio (Radio 2)
Dorien Mortelmans (De Singel)
Pieter Seeuws (Zoerselbos)
Rudi Van Eysendeyck (Zoo)
Johan Verschueren (Schildehof)

+ Johan Petit (voorstelling Bang)

Derde jaar
Christoph Everaert (luchtmacht)
Frank Saenen (wandeling plaatsnamen)
Lorenzo Van Loon (audiotour college)
Cis van Nuffelen (workshop humor)
Lisbeth Vantorre (wandeling Mortsel)

+ toneelgezelschap LAIKA (voorstelling Othello in Mortsel)

Vierde jaars in Antwerpen
Coördinatie : Jan Schelles
André De Laet (kathedraal)
Ingrid De Leus (Oude Beurs)
Andy Meyfroot en Jens van den Eynde (Oude Beurs)
Jan Schelles (Begijnhof)
Cis Van Nuffelen (Carolus)
Ivo Vermeiren (Vleeshuis)
Vik Werrebroeck (Plantijn)

Vijfde jaar
Coördinatie : Paul Raes (poëzie-workshops)
Peter Baets en Stijn Houtman (beeldende kunst)
Filip Bilsen (dans)
Frederik Bosmans (film)
Jane Catteeuw (beeld-fotoshop)
Joris Duys (koken)
Johan Petit en Bart Van Nuffelen (toneel)
Barbara en Lukas Somers (muziek)
Maud Vanhauwaert (woord)

Zesde jaar
Amber Dierickx, Eline Janssens en Sarah Mievis (San Egidio)
Frederik Jacobs (architect RBDM)
Evy Kempenaers (departement cultuur)
René Peeters (Agfa Gevaert)
Wim Pinet (spoedafdeling UZA)
Marie Roofthooft (VTI/Kaaitheater)
Jozefien Scheepers (filmregisseuse)
Dirk Terryn (Canon Cultuur)
Yves Van Baren (handel, energie)
Gerrit Vosters (film)

Algemene coördinatie :
DIRK BRAWERS
EDWIG VAN ELSEN

 

ALGEMEEN

Frank Saenen, Henri Denis en archief Xaco (historische infoborden aan college)
Peter Baets (vormgeving logo, t-shirt, voorstel klok)

CENTRAAL WERKCOMITé :
Tom Bernaert ( Infodag en leerlingenactiviteiten)
Dirk Brawers (contacten oud-leerlingen, Xaco 75-dagen, organisatie wandeling kathedraal, Infodag en Jogging Capenberg)
Guido Dekeyser ( colloquium)
Filip De Mey ( leerlingenactiviteiten)
Dirk Dobbeleers (gezinsdag)
Marc Hoefkens (reportages en website, powerpoint Xaco 75, vormgeving)
Joery Janssens (secretaris)
Roel Kiebooms (jogging)
Ann Maesen (lagere school en gezinsdag)
Rudy Nuytemans (productieleider Carmina Burana)
Kathleen Segers (dirigente en muzikale leiding Carmina Burana)
Edwig Van Elsen (contacten oud-leerlingen, Xaco 75-dagen, Infodag en Jogging Capenberg)
Ivo Vermeiren (intendant, algemene coördinatie en extra college-en Ostrondleidingen)
Johan Verschueren (algemeen directeur, verantwoordelijke en financies)
Carl Wouters (contacten Capenberg, jeugdbewegingen en sportclubs)